Časopisi fakulteta

Izdavačka djelatnost

Naslovnica > Znanstvena djelatnost > Izdavačka djelatnost

Disputatio philosophica : International journal on philosophy and religion

Disputatio philosophica je međunarodni znanstveni časopis Fakulteta filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu u kojem se godišnje objavljuju članci iz filozofije, religijskih znanosti i teologije na engleskom, njemačkom, talijanskom, španjolskom i francuskom jeziku.

Časopis izlazi samo u elektroničkom obliku i kao takav je dostupan na
Portalu hrvatskih znanstvenih i stručnih časopisa (Hrčak):
https://hrcak.srce.hr/disputatio-philosophica

Obnovljeni život, časopis za filozofiju i religijske znanosti

Obnovljeni Život je znanstveni časopis za filozofiju i religijske znanosti Filozofsko-teološkog instituta Družbe Isusove u Zagrebu koji izlazi četiri puta godišnje. Uz dugu tradiciju ima zapažen ugled u Hrvatskoj i u svijetu. Od 1919. godine pa sve do kraja Drugoga svjetskog rata izlazi pod imenom Život. Ponovno započinje izlaziti 1971. godine pod sadašnjim imenom.

Izvorno znanstvenim, stručnim ili preglednim člancima Obnovljeni Život nastoji uspostaviti dijalog filozofije i teologije s konkretnim idejama i problemima današnjice.

Tematika časopisa seže od problema obitelji, odgoja, preko povijesnih tema, traganja za etičkim stavovima unutar novonastalih pitanja današnjice, susreta teologije s modernim antropologijskim znanostima (poglavito psihologijom, medicinom i sociologijom) pa sve do pokušaja vrednovanja filozofijskih i znanstvenih sustava.

Časopis se izdaje uz pomoć Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske i Grada Zagreba.

Časopis je referiran u ERIH PLUS, SCOPUS, EBSCO, The Philosopher’s Index, Religious & Theological Abstracts (Myerstown, U.S.A.)

Znanstveni nizovi

Prijava na newsletter

Primite najnovije informacije u svoj elektronski sandučić