CEEPUS mreža

Program CEEPUS prvenstveno ima za cilj promicanje mobilnosti unutar CEEPUS mreža. CEEPUS mrežu čine najmanje tri člana iz najmanje dvije države članice CEEPUS-a, pri čemu jedan član ima ulogu koordinatora mreže. U praksi je broj članova unutar mreže mnogo veći. Koordinatori i partneri mogu biti visoka učilišta i njihove sastavnice. Osim mobilnosti koje se ostvaruju kroz mreže, u okviru CEEPUS-a moguće je ostvariti i mobilnosti izvan mreža (slobodnjaci, odnosno freemoveri).

SAZNAJ VIŠE


Otvoren natječaj za CEEPUS mrežne mobilnosti za akad. god. 2024/2025

otvoren je natječaj za CEEPUS mrežne mobilnosti u akad. god. 2024/2025. Molimo zainteresirane kandidate da ispunjeni obrazac “Mobility Form for Tandered Traffic Sheet 2024/2025” pošalju našem lokalnom CEEPUS koordinatoru, docentu Janešu, zaključno do 15. prosinca. Detaljne informacije o mreži “Philosophy and Interdisciplinarity”, čiji smo član, nalaze se u prezentaciji. Dodatne informacije o postupku prijave, mreži i načelno o CEEPUS-u bit će predstavljene idući utorak (12.12.) od 13 sati, u dvorani 102, u sklopu Orijentacijskog susreta za međunarodne mobilnosti.


CEEPUS – otvoren natječaj za “freemover” mobilnosti

1) Freemover mobilnosti su po periodu trajanja i iznosu stipendija iste kao i mrežne mobilnosti, no imaju manju šansu da budu odobrene u odnosu na mrežne mobilnosti. Moguće je podnijeti više prijava na istom natječaju, no ne preporučujemo više od 1 po državi, odnosno više od 3 ukupno.

2) Freemover prijave omogućavaju mobilnost na svim prihvatljivim visokim učilištima u CEEPUS državama, ne samo na partnerskim ustanovama iz CEEPUS mreže u kojoj sudjelujete.

3) Prijave nominira Nacionalni ured za CEEPUS u Hrvatskoj (Agencija), a njihovu kvalitetu provjerava te odobrava CEEPUS ured u zemlji primateljici. CEEPUS koordinatori ne sudjeluju u odobravanju prijava u sustavu, no mogu se angažirati u smislu potpisivanja prihvatnog pisma za dolazne kandidate ili pisama preporuke odlaznim studentima (obavezna dokumentacija za _freemover_ prijave, pojašnjenje u nastavku).

4) Kriteriji za odobrenje freemover prijava razlikuju se od zemlje od zemlje, a osim o kvaliteti prijave mogu ovisiti i o broju mjeseci kojima pojedina zemlja raspolaže, kao i o kvotama za dolazne stipendiste kojima pojedina strana visoka učilišta raspolažu. Dobro sročena i gramatički ispravna motivacija u prijavi  (zašto prijava baš na to visoko učilište, koji su programi dostupni na stranom visokom učilištu a nisu na matičnom) je ključna.

5) Studenti uz prijavu trebaju priložiti dodatnu dokumentaciju – dva pisma preporuke matičnog visokog učilišta te jedno prihvatno pismo stranog učilišta (obrasci za Letter of Reccommendation [2]  i Letter of Acceptance [3] dostupni su na www.ceepus.info), a za nastavno osoblje prihvatno pismo za freemover  profesore  –  Freemover Teacher Letter of Acceptance [4], također dostupno na www.ceepus.info, prije logina u MyCEEPUS, na dnu sučelja pod  Downloads [5].

UPUTE ZA PRIJAVU