info@ffrz.unizg.hr +385 1 2094 440

CEP SIMPOZIJ 2022: “PANDEMIJA, EKONOMIJA I POSLOVNA ETIKA”

Naslovnica > Novosti i obavijesti > CEP SIMPOZIJ 2022: “PANDEMIJA, EKONOMIJA I POSLOVNA ETIKA”

Najava znanstvenoga simpozija “Centra za poslovnu etiku” (CEP) Fakulteta filozofije i religijskih znanosti (FFRZ) Sveučilišta u Zagrebu pod naslovom: “PANDEMIJA, EKONOMIJA I POSLOVNA ETIKA”. Simpozij je predviđen za petak, 25. ožujka 2022. godine.

U posljednje dvije godine mali virus, uzročnik bolesti COVID-19, prisilio nas je na mnoge korekcije i promjene: navukao nam je masku na lice, nameće nam odmak i druge propise, „suzio“ nam je slobodu i ugrozio napredak i blagostanje…  Jednostavno, kontaminirao je ne samo našu društvenost nego i poslovanje, naš život u cjelini. U tom smislu epidemija korone je postala težak test ne samo za zdravlje nego i za naš ljudski, društveni i gospodarski suživot. Od malih boginja preko španjolske gripe do AIDS-a, ebole i svinjske gripe, oslikana je panorama epidemija koje su poharale svijet u 20. stoljeću. COVID-19 je boleština neke druge vrste. Tu nije riječ samo o napadu na ljudsko zdravlje, nego i na društvena, poslovna i etička načela našega suživota. Kako se s time nositi? Kakve će posljedice pandemija COVID-19 ostaviti na naše gospodarstvo i ekonomiju, ali i na naše zdravlje i etiku?

NATJEČAJ za studentske radove

“Centar za poslovnu etiku” (CEP) Fakulteta filozofije i religijskih znanosti (FFRZ) Sveučišta u Zagrebu objavljuje Natječaj za najbolji esej na temu: „Pandemija, ekonomija i poslovna etika“.

Više

Ostale novosti i obavijesti