CEEPUS – otvoren natječaj za “freemover” mobilnosti

Naslovnica > Novosti i obavijesti > CEEPUS – otvoren natječaj za “freemover” mobilnosti

CEEPUS – otvoren natječaj za “freemover” mobilnosti

1) Freemover mobilnosti su po periodu trajanja i iznosu stipendija iste kao i mrežne mobilnosti, no imaju manju šansu da budu odobrene u odnosu na mrežne mobilnosti. Moguće je podnijeti više prijava na istom natječaju, no ne preporučujemo više od jedne po državi, odnosno više od tri ukupno.

2) Freemover prijave omogućavaju mobilnost na svim prihvatljivim visokim učilištima u CEEPUS državama, ne samo na partnerskim ustanovama iz CEEPUS mreže u kojoj sudjelujete.

3) Prijave nominira Nacionalni ured za CEEPUS u Hrvatskoj (Agencija), a njihovu kvalitetu provjerava te odobrava CEEPUS ured u zemlji primateljici. CEEPUS koordinatori ne sudjeluju u odobravanju prijava u sustavu, no mogu se angažirati u smislu potpisivanja prihvatnog pisma za dolazne kandidate ili pisama preporuke odlaznim studentima (obavezna dokumentacija za _freemover_ prijave, pojašnjenje u nastavku).

4) Kriteriji za odobrenje freemover prijava razlikuju se od zemlje od zemlje, a osim o kvaliteti prijave mogu ovisiti i o broju mjeseci kojima pojedina zemlja raspolaže, kao i o kvotama za dolazne stipendiste kojima pojedina strana visoka učilišta raspolažu. Dobro sročena i gramatički ispravna motivacija u prijavi  (zašto prijava baš na to visoko učilište, koji su programi dostupni na stranom visokom učilištu a nisu na matičnom) je ključna.

5) Studenti uz prijavu trebaju priložiti dodatnu dokumentaciju – dva pisma preporuke matičnog visokog učilišta te jedno prihvatno pismo stranog učilišta (obrasci za Letter of Reccommendation [2]  i Letter of Acceptance [3] dostupni su na www.ceepus.info), a za nastavno osoblje prihvatno pismo za freemover  profesore  –  Freemover Teacher Letter of Acceptance [4], također dostupno na www.ceepus.info, prije logina u MyCEEPUS, na dnu sučelja pod  Downloads [5].

UPUTE ZA PRIJAVU

Ostale novosti i obavijesti