Prvi simpozij Udruge Disputatio (27.4.2023.)

Naslovnica > Novosti i obavijesti > Prvi simpozij Udruge Disputatio (27.4.2023.)

👉 S radošću pozivamo na prvi simpozij Udruge Disputatio! U nastavku možete pronaći sve potrebne informacije. Veselimo se razmjeni filozofskih misli te produbljivanju kritičkoga aparata, što je zaista conditio sine qua non današnjega doba.


🤝 Simpozij Umijeće suđenja: Uloga kritičkog razmišljanja u izazovima današnjice nastao je u želji za poticajem na razvoj kritičkoga aparata, a što je posebice važno u studiju filozofije.


😎 Udruga studenata Fakulteta filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu Disputatio organizira jednodnevni simpozij na koji su dobrodošli svi studenti društveno-humanističkoga usmjerenja, kao i oni koje interesira tema simpozija i s drugih znanstvenih gledišta. Dođite, podijelite svoja razmišljanja, proširimo horizonte! Na simpoziju mogu sudjelovati i studenti iz drugih gradova i država, a njihovo sudjelovanje omogućit ćemo Zoom video pozivom.


🤔 Svjesni međuljudskih odnosa u kontekstu društva, politike, religije, etike, ekologije i ostalih područja uviđamo, svjesno ili nesvjesno, potrebu za razvojem i upotrebom kritičkog aparata koji je po riječima mnogih filozofa temeljno oruđe čovjeka. Suvremeni čovjek suočen je s činjenicom da bez aktivne upotrebe kritičkog razmišljanja teško može opstati unutar društva i zajednice.


⏳ Svečano Vas pozivamo na Fakultet filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu (Jordanovac 110) 27. IV. 2023. godine.


🗒️ Natječaj za radove otvoren je do 31. III. 2023. godine. Kandidati sažetke (1-2 strane) šalju na mail udruge: udruga.disputatio@gmail.com s naslovom “SIMPOZIJ UMIJEĆE SUĐENJA – naslov rada – ime i prezime”. Izlaganja su ograničena na maksimalno 15 minuta, a nakon svake sesije predavanja slijedi rasprava.


😎 Radujemo se svim interesantnim i nadasve kvalitetnim izlaganjima, kao i druženju tokom simpozija.

Vidimo se!

Objava i detalji: Instagram

Ostale novosti i obavijesti