Nova knjiga u izdanjima Instituta sv. Tome Akvinskoga

Naslovnica > Novosti i obavijesti > Nova knjiga u izdanjima Instituta sv. Tome Akvinskoga

„Od žene-majke do zemlje-majke. Između ništavosti i božanstvenosti“ nova je knjiga u biblioteci „Disputatio“ – Izdanja Instituta sv. Tome Akvinskoga.

Autor Stipe Jurič pristupa stvorenome svijetu i čovjeku na zemlji koji gleda tu divnu Božju umjetnost te se usredotočuje na pitanje: Što je čovjek i njegov život u beskonačnosti svijeta? Čitajući starozavjetne biblijske tekstove, autor daje prvi odgovor: čovjek je Božje remek-djelo koje ima povlašteno mjesto u Božjem srcu. Središte je stvorenoga svijeta, čuvar Božje umjetnosti i obrađivač Božjeg vrta. No postoji i čovjekova negativna strana. On je grešan i smrtan stvor, u njemu postoji neka obijest da zabacuje svaku ovisnost o Stvoritelju i čudna sklonost da oskvrnjuje i uništava stvoreni svijet – Božju umjetnost, i da pogrđuje i unakazuje čovjeka – Božje remek-djelo.

Stipe Jurič, dominikanac, dugogodišnji je profesor biblijskih znanosti na Teološkom fakultetu Papinskoga sveučilišta sv. Tome Akvinskog u Rimu (Angelicum). Bio je i dekan toga fakulteta. Autor je više knjiga i studija. Knjigu je objavila Dominikanska naklada Istina, a tiskana je u tiskari „Denona“ u Zagrebu. Knjiga je objavljena uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Ostale novosti i obavijesti