FFRZ dobio ICFC certifikat

17. veljače 2021.
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.

Potvrda je to društvene odgovornosti ovog fakulteta, u kojem već više godina djeluje i Centar za poslovnu etiku

Fakultet filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu dobitnik je ICFC certifikata. “Crowdfunding Literacy Certificate” je certifikat društvene odgovornosti koji se dodjeljuje subjektima koji svojim djelatnicima i korisnicima omogućavaju edukaciju o crowdfundingu kao inovativnom modelu financiranja projekata i na taj način doprinose poduzetničkoj pismenosti i stvaranju društva jednakih prilika.

Programi studija na jednoj od najmlađih sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, Fakultetu filozofije i religijskih znanosti – FFRZ (na kojem trenutno predaje dvadesetak nastavnika, a studij pohađa preko 200 studenata), izrađeni su na zasadi duge i bogate tradicije visokog školstva i pedagogije koja je obogaćena suvremenim znanstvenim i didaktičkim standardima na području filozofije odnosno komparativnog proučavanja religija.

Dekan FFRZ-a prof. dr. sc. Ivan Koprek rekao je za Universitas portal kako već više godina u sklopu FFRZ djeluje Centar za poslovnu etiku:

– Riječ je o Centru u kojem se na pozadini etike i religije potiče rasprava o temama koje se odnose na društvena kretanja i probleme. U tom smislu putem radionica, tečajeva ili znanstvenih skupova FFRZ nudi svojim studentima dodatnu edukaciju u znanstvenom polju etike. Centar svake godine organizira znanstveni simpozij na kojemu se raspravlja o različitim ali aktualnim temama iz područja poslovanja, ekonomije, društvene odgovornosti i etike. Spomenutim temama se nastoji pristupiti iz različitih vidika, konkretno i interdisciplinarno… U proteklom semestru odlučili smo se u suradnji s  Centrom za društvene inovacije i održivi razvoj (CEDIOR)i Međunarodnim centrom za crowdfunding (ICFC) organizirati radionicu za svoje studente i zaposlenike o crowdfundingu odnosno o inovativnim modelima financiranja projekata. Cilj je ove edukacije bio upoznati studente s inovativnim, etičkim i demokratskim modelom financiranja projekata kroz koji se u svijetu godišnje investira preko 35 milijardi dolara, a procjena Svjetske banke za 2025. godinu iznosi 95 milijardi, saznajemo od dekana Kopreka.

Ova i slične radionice pridonose poduzetničkoj pismenosti naših studenata i stvaranju društva jednakih prilika a FFRZ svojim studentima pruža dodatna znanja i vještine kako bi jednoga dana bili konkurentni na tržištu rada i lakše realizirali svoje poslovne ciljeve, dodaje Koprek.

Na kraju radionice (koju je pohađalo petnaestak studenata) Fakultetu kao društveno odgovornom subjektu koji je omogućio svojim studentima edukaciju o crowdfundingu dodijeljen je certifikat društvene odgovornosti – Crowdfunding Literacy Certificate.

Detalji

Datum:
17. veljače 2021.
Događaj Category:
Događaj Tags: