Alumni

Na Fakultetu filozofije i religijskih znanosti već se više godina vodi briga o bazi podataka bivših studenata. S njima se održava osobni kontakt, a organiziraju se i povremena neformalna i formalna druženja izvan i u prostorijama Fakulteta.
Vodstvo sastavnice prati profesionalno napredovanje svojih alumna, od kojih mnogi obnašaju veoma odgovorne dužnosti u akademskom, političkom te općenito javnom životu zemlje, te su tako najbolja promocija svojega bivšega učilišta. Njih se u pojedinim prigodama poziva za javne nastupe na njihovom nekadašnjem fakultetu.
Uspješni alumni pozivaju se također i na Dane karijere Fakulteta, gdje svojim mlađim kolegama govore o svom putu, ali i o dobrobitima studija filozofija i religijskih znanosti, te ih upozoravaju na one kompetencije koje tijekom studija valja svakako steći imajući u vidu sve zahtjevnije tržište rada.
Alumni baza koristi se za razne ankete, osobito za potrebe Povjerenstva za osiguranja kvalitete,  a godine 2019. bila je korištena i za potrebe projekta “Kroatistika, Andragogija, Filozofija i Kulturologija – usklađivanje s HKO-om (Kafka)”, čiji je nositelj Filozofski fakultet Sveučilišta u Rijeci, a partner je Fakultet filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.