2109, 2020

Početak nove akademske godine 2020./2021.……………………………………………………………………………………………..

Redovita predavanja u novoj akademskoj godini 2020.-2021. započinju prema Rasporedu predavanja u četvrtak 1. listopada 2020.

POZOR:
1. Studentima prve godine studija (brucošima!) predavanja započinju zajedničkim okupljanjem u velikoj dvorani fakulteta (Dvorana A. Bauer) u 9:00 sati!
2. Studentima drugih godina predavanja započinju prema Rasporedu predavanja od 8:15.
3. Upis izbornih predmeta i seminara održat će se u srijedu 7. listopada 2020. s početkom u 12:00 sati.
4. Nastava iz izbornih predmeta i seminara započinje u ponedjeljak 12. listopada 2020.

1109, 2020

Odluka o Dekanskom roku u ak. god. 2019./2020. …………………………………………………….

Dekanski rok će se održati u srijedu, 23. rujna 2020. godine. Pravo prijave i polaganja ispita na dekanskom roku imaju studenti koji trebaju steći broj ECTS bodova potrebnih za upis više godine studija, polaganjem SAMO jednog kolegija! Dekanski rok nije predviđen za 4. izlazak na ispit (ispit pred povjerenstvom!).
Opširnije – Odluka

 

1407, 2020

Simpozij poslijediplomskih doktorskih studija „DIJALOZI III“ ……………………….

simpozijFakultet filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu organizira Treći simpozij poslijediplomskih doktorskih studija u petak 9. listopada 2020. Cilj simpozija je omogućiti mladim istraživačima da na društveno-humanističkim područjima (uključujući i interdisciplinarne teme), u suradnji sa svojim mentorima, pripreme i prezentiraju specifični vid vlastitoga znanstvenog istraživanja. Službeni jezici simpozija su hrvatski i engleski. (Više ovdje).

2306, 2020

Kadišl i nebeski putnici ………………………………………………………………………………………………………………………………

Vanjska suradnica na našem Fakultetu, mr. sc. Jasminka Domaš, u nakladi „Litteris d.o. o.“ i „Židovske zajednice Bet Izrael u Hrvatskoj“ objavila je knjigu kratkih osobnih portreta zagrebačkih Židova za vrijeme Drugoga svjetskoga rata pod naslovom: KADIŠL I NEBESKI PUTNICI.

406, 2020

Te Deum – Sveta Misa zahvalnica ……………………………………………………………………………………

TE DEUM – sv. Misa zahvalnica na kraju akademske godine za sve studente i djelatnike FFRZ i TS afiliranoga PUG, uz poštovanje svih mjera propisanih od HZJZ i HBK, bit će u župnoj crkvi Bezgrešnoga srca Marijina na Jordanovcu u srijedu, 10. lipnja 2019. u 17:30 sati. Dobro došli!

406, 2020

Poziv na roštiljadu……………………………………………………………………………………

Pridržavajući se propisanih epidemioloških mjera HZJZ, pozivamo u srijedu, 10. lipnja sve djelatnike i studente FFRZ na tradicionalnu Misu zahvalnicu (Te Deum) i zajedničko druženje uz „roštiljadu“.

Sv. Misa započinje u 17:30 sati, a druženje i „roštiljada“ u 18:30 sati na prostoru ispred zgrade FFRZ!

Molimo Vas da potvrdite svoj dolazak na ovoj poveznici.

206, 2020

Održana predavanja iz izbornog kolegija „Religious Diversity, Conflict and Reconciliation in Southeast Europe“

U okviru suradnje sa sveučilištem Scranton (Pensilvanija, USA) profesori Will T. Cohen i Christian S. Krokus te asistent na našem Fakultetu mr. sc. Mikolaj Martinjak, S.J. uspješno su prošli tjedan putem Zoom aplikacije  završili  predavanja iz planiranoga izbornoga kolegija „Religious Diversity, Conflict and Reconciliation in Southeast Europe“. Reakciju s interne stranice sveučilišta Scranton prenosimo – ovdje!

2105, 2020

Program za mobilnost Erasmus +……………………………………………………………………………………

Sveučilište u Zagrebu je raspisalo Natječaj za mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja te za dolazak nenastavnog osoblja iz tvrtki izvan RH u okviru Erasmus+ programa ključne aktivnosti 1 – projekti mobilnosti unutar programskih zemalja (KA 103) u ak. god. 2020./2021. Rok prijave do 16. Lipnja. (više ovdje)

1205, 2020

Dr. sc. Ivan Čulo – nastupno predavanje

Znanstveni suradnik dr. sc. Ivan Čulo održat će u petak, 15. svibnja od 11.00 do 12.00 sati svoje nastupno predavanje pod naslovom “Jacques Maritain i ljudska prava“. Predavanje će biti u Vijećnici FFRZ putem aplikacije Zoom. Opširnije ovdje.

1105, 2020

Student interaction – predavanja iz izbornog kolegija

U okviru suradnje s poznatim isusovačkim sveučilištem Scranton (Pensilvanija, USA), profesori Will T. Cohen i Christian S. Krokus održat će predavanja iz planiranoga izbornoga kolegija na našemu Fakultetu za ovaj semestar „Religious Diversity, Conflict and Reconciliation in Southeast Europe“  od ponedjeljka, 25. do petka 29. svibnja. Predavanja će biti UŽIVO (zajedno – putem Zoom aplikacije – za studente FFRZ i za studente Scranton Uni.!) u vremenskom okviru (prema našemu vremenu!) od 16:00 do 18:00 sati. (Kasnije podrobnije ovdje)

705, 2020

Nova knjiga

Danas je iz tiska izašla nova knjiga: M. Škvorc: Kršćanska egzistencija na ispitu. Korizmene konferencije. Riječ je o konferencijama koje je kroz tri uzastopne večeri, izvan bogoslužja od petka do nedjelje Cvjetnice, u nedavno od potresa u Zagrebu teško stradaloj Bazilici Srca Isusova u Palmotićevoj ulici, održavao biskup Mijo Škvorc. Tekst su prema biskupovoj ostavštini priredili prof. dr. sc. Marijan Steiner i prof., dr. sc. Ivan Šestak.

605, 2020

Nova knjiga

Jučer je iz tiska izašla knjiga: “Filozofsko-teološki i pastoralni doprinosi biskupa Mije Škvorca”. Riječ je o Zborniku radova sa znanstvenoga skupa održanoga u Zagrebu 22. studenoga 2019. godine a uz 100. obljetnicu biskupova rođenja i 30. obljenticu smrti. Zbornik su uredili naši profesori: prof. dr. sc. Ivan Šestak i doc. dr. sc. Barbara Ćuk.

2804, 2020

Razgovor dekana našega Fakulteta za novine UNIVERSITAS.

Dekan našega fakulteta prof. dr. sc. Ivan Koprek predstavio je našu instituciju u novinama UNIVERSITAS. Novine izlaze mjesečno i to kao posebni prilog Jutarnjem listu i Slobodnoj Dalmaciji. Uz razgovor s Dekanom nalaze se i nekoliko reakcija naših sadašnjih i bivših studenata. (više str. 19. sl. – ovdje )

1704, 2020

Nova knjiga

Upravo je iz tiska izišla knjiga: Janko Žagar, „Djelovanje po načelima. Tomistička perspektiva u donošenju moralnih odluka“. Knjigu je s engleskoga jezika prevela naša docentica dr. sc. Marina Novina, a objavljena je u suizdanju s nakladnikom Kršćanska sadašnjost. (više ovdje )